nuoria veisukirja kädessä

Isoset ja ISKO

Isosten toiminta - tietoa

Isostoimintaan osallistutaan isoskoulutuksen jälkeen seuraavana tai seuraavina vuosina. Isostoiminta kokoontuu pari kertaa kuukaudessa talvikauden aikana, yleensä lauantai-iltapäivisin klo 14-17 ja torstai-iltaisin klo 18-20.

Isostoimintaan osallistuneista valitaan isoset rippikouluihin. Myös vanhemmat nuoret, jotka ovat syystä tai toisesta jättäneet isoskoulutuksen aikanaan käymättä, voivat ilmoittautua mukaan isostoimintaan ja sitä kautta päästä vielä tähän mielekkääseen vastuunkantamiseen mukaan.

Isosille maksetaan palkkio rippikoulun isosen tehtävästä. Palkkio ei ole aivan vertailukelpoinen muihin nuorten työpaikkoihin nähden, mutta moni muu asia varmasti korvaa sen: työn mielekkyys, uudet kokemukset, rippikoulun ilmapiiri… Palkkio on tällä hetkellä 20€/rippikoulupäivä (käytännössä 160 € / leiri). Ainakin osassa rippikouluja mukana on myös kokeneempia isosia erityistehtävässä (yökköisonen, mediaisonen tai musiikki-isonen) ja heille maksetaan hieman suurempi palkkio.

Isos- ja kerhonohjaajakoulutuksesta ja isosen tehtävästä kiinnostuneiden kannattaa ottaa yhteyttä Matti Nevalaiseen tai Hanne Kuukasjärveen (yhteystiedot löydät nuorten etusivulta)

Myös fb-sivun Kiuruveden seurakunnan nuorisotyö kautta voi saada tietoa isosten toiminnasta. Toimintakauden koulutukseen osallistuvilla on oma ryhmä Facebookissa.

ISKO

ISKO (isos- ja kerhonohjaajakoulutus) on rippikoulun käyneille nuorille tarkoitettu ryhmä, joka on samalla nimensä mukaisesti koulutusta tuleville isosille ja kerhonohjaajille.

Koulutuksessa mietitään yhteisesti elämää, kristittynä olemista, isosena ja kerhonohjaajana toimimista monenlaisita näkökulmista.

Toki ISKOssa pidetään myös yhdessä hauskaa ja opitaan toimimaan yhdessä toisten kanssa.

ISKO on nuorille maksuton ryhmä ja koulutus.

ISKOn käymiseen liittyy paitsi yhteisiä kokoontumisia myös osallistuminen rovastikunnan Isostipäivään sekä kerhonohjaajien talvipäiville. Myös aktiivisuus muissa tapahtumissa ja retkissä on aina positiivista.

Isoseksi voi päästä ISKOn ja yhden isostoimintaan osallistumisvuoden jälkeen. Kerhonohjaajana voi alkaa toimia heti ISKOn käymisen jälkeen (ja joissakin tapauksissa jo ISKOn aikana).

Uusi ISKO alkaa aina syksyllä rippikoulujen jälkeen elo-syyskuussa ja päättyy keväällä. ISKOn rakenne on sellainen, että kokoontumisia on noin kerran kuukaudessa + muutama erityisjuttu (mm. Yhteisvastuukeräykseen osallistuminen).

ISKO 2018-2019

ISKO on tarkoitettu rippikoulun käyneille nuorille ja siihen liittyviä kokoontumisia on noin kerran kuukaudessa.

Kevään kokoontumiset:

16.1.2019