Pappila

Kirkkokatu 8, 74700 Kiuruvesi

Pappila

Seurakuntatalon vieressä oleva rakennus toimii nykyisin nuorten toimitilana ja siellä sijaitsee myös nuorisotoimisto, josta tavoittaa nuorisotyönohjaajat sekä usein myös nuorisotyöstä vastaavan papin.

Kun Kiuruveden seurakunta oli erotettu Iisalmen yhteydestä omaksi kirkkoherrakunnakseen vuonna 1862, rakennettiin kirkkoherran virkatalo sitä varten hankituille maille, jotka aiemmin 1600-luvulta olivat kuuluneet Kettulan tilaan. Papin virka-asunto valmistui vuonna 1884.

Pohjaltaan karoliininen päärakennus edustaa aikansa virkataloarkkitehtuuria. Muut pihaan kuuluneet rakennukset talli, navetta, jyväaitta, halkovaja, kellari, sauna, riihi ja puoti on 1930-luvun jälkeen purettu.

Pappila sijaitsee seurakuntatalon yläpihan puolella.

Pappilaan tulaessa toivotaan, että autot jätetään seurakuntatalon parkkipaikalle. Polkupyöriä ym. muita pienempiä kulkuvälineitä käytettäessä voi kyseiset kulkuneuvot jättää Pappilan edustalle. Mm. polkupyörille on Pappilan edessä pyöräteline.

Wi-Fi