Rippijuhlat ja konfirmaatio

Rippikoulu päättyy konfirmaatioon, ripille pääsyyn.

Kiuruveden seurakunnassa lähes aina konfirmaatio pidetään rippikoulun päättymistä lähinnä olevana sunnuntaina jumalanpalveluksen (messun) yhteydessä, jolloin yleensä puhutaan Konfirmaatiomessusta.

Konfirmaatiomessussa nuoret konfirmoidaan ja he saavat rippikoulun myötä tulevat oikeudet. 

Messu päättyy Raamattujen ja rippikoulutodistusten jakamiseen sekä yhteiseen valokuvaukseen kirkon etuosassa.

Konfirmaatiomessun jälkeen nuoret voivat lähteä omiin juhliinsa perheen, ystävien ja sukulaisten seurassa. Seurakunnalla on tapana käydä lyhyellä onnittelukäynnillä nuorten kotona pyydettäessä (käymme siis ainoastaan niiden nuorten luona, jotka sitä erikseen pyytävät). Tämän vierailun tekevät rippikoulussa mukana olleet seurakunnan työntekijät yhdessä rippikoulun isosten kanssa.

 

Konfirmoitavat nuoret alttarin edessä selkä seurakuntaan päin
Konfirmaatiossa

Konfirmaatio on osa ehtoollisjumalanpalvelusta eli messua. Konfirmaatiota vietetään joko sunnuntain messun yhteydessä tai omana erillisenä messunaan. Konfirmaatiomessu kestää yleensä 1-2 tuntia. Kirkot ovat konfirmaatiomessuissa usein hyvin täynnä, joten paikalla kannattaa olla ajoissa.

Konfirmaatio tapahtuu jumalanpalveluksessa

Rippikoulu on puolen vuoden mittainen tutustuminen seurakuntaan ja kristilliseen uskoon. Usein rippikoulu käydään sinä vuonna, kun nuori täyttää 15 vuotta. Rippikoulun voi käydä myös aikuisena.

Rippikoulu edeltää rippijuhlia

Rippijuhlia vietetään rippikoulun käyneen ja konfirmoidun nuoren kunniaksi. Nuorelle rippijuhlat ovat tärkeä aikuistumisjuhla.

Rippijuhlien järjestäminen