Jumalanpalvelukset ja kirkolliset toimitukset kesällä 2020 Kiuruveden seurakunnassa

Jumalanpalveluksiin voi kesäkuun alusta lähtien jälleen osallistua kirkossa varovaisuutta noudattaen. Jumalanpalvelukset myös suoratoistetaan edelleen seurakunnan facebook-sivuille. Kirkkoväkeä ei kuvata. Kirkkoon voi tulla vain terveenä (ilman flunssaoireita) ja turvaväleihin kiinnitetään huomiota. Joka toinen penkkirivi on pois käytöstä. Vain saman ruokakunnan jäsenet voivat istua vierekkäin. Emme tervehdi toisiamme kättelemällä tai halaamalla. Vältämme ruuhkaa käytävillä, ovilla ja alttarialueella. Kiinnitämme huomiota hyvään käsihygieniaan, emmekä yski tai aivasta ilmaan. Kirkossa on tarjolla käsidesiä. Suosittelemme oman virsikirjan ottamista mukaan. Kesän aikana jumalanpalveluksissa ei ole vastuuryhmiä. Kolehti kerätään ovella pois lähtiessä.

Sunnuntaina 7.6. uusi kirkkoherra Kimmo Kivelä pitää tulosaarnansa ja vietämme myös ehtoollista.  Kirkkoherran virkaan asettamisjuhla pidetään myöhemmin. Alttarin ääreen tullaan väljästi, vain saman perhekunnan jäsenet voivat olla lähellä toisiaan. Ehtoollisen jakajan ja seurakuntalaisen kädet eivät saa koskettaa toisiaan. Mikäli niin käy, niin ehtoollisen jakaja puhdistaa kätensä uudelleen. Kirkossa voi olla yli 50 ihmistä, kunhan riittävät turvavälit toteutuvat. Suntio seuraa tilannetta. Kesäkuussa vietämme messua seuraavan kerran juhannuspäivänä ja myös heinäkuussa kahdesti. Elokuussa ehtoollista vietetään joka sunnuntai, enimmäkseen konfirmaatiomessuissa.

Samat ohjeistukset koskevat myös kirkollisia toimituksia. Niihin voi tulla myös muutoksia, koska flunssaisena ei saa osallistua, vaikka läsnäolo tilaisuudessa olisi välttämätön.  Kasteita suositellaan pidettäväksi kirkossa tai esimerkiksi kotipihalla. Siunauksia suositellaan edelleen pidettäväksi haudalla. Kirkossa on muistettava turvavälit. Mikäli mahdollista, niin kuuden sijasta suositellaan neljää arkun kantajaa. Osa muistotilaisuuspaikoista seurakuntatalo mukaan lukien ovat käytettävissä vasta juhannuksen jälkeen. Kymmenien ihmisten kokoontuminen sisätiloihin kodeissa on riski, jota papit joutuvat välttämään, etteivät itse tartuttaisi seurakuntalaisia ja vaikkapa rippileiriläisiä. Juhlien järjestämisessä pyydetään ottamaan poikkeusolot huomioon. Seurakunta järjestää kastepäivän sunnuntaina 26.7. klo 13 alkaen kirkossa ja tarjoaa ilmaiset kastekahvit seurakuntatalolla mikäli päivään tulee varauksia. Kastepäivässä palvelevat Mirita Häyrynen ja Kimmo Kivelä.

Seurakunnan päivystyspuhelin ja surukellot epidemian uhreille päättyy toukokuun loppuun. Kesäaikana työvuorossa olevat työntekijät ovat seurakuntalaisten tavoitettavissa. Seurakuntatalon ovet ovat kesäaikana lukossa. Voit sopia tapaamisen tai soittaa ovikelloa virastoaikaan.

”Taas linnut laulujansa visertää kauniisti. Myös eikö Herran kansa Luojaansa kiittäisi!”

Siunattua, turvallista ja virkistävää kesää!

Uutinen arkistoitu