Hengellisen Kuukausilehden 130-vuotisjuhla Kiuruvedellä

9.10.2018 08.35

Maakunnallisen juhlan ohjelmassa on messu ja juhlaesitelmä ja seurat.

Kiuruvedellä perustetun Hengellisen Kuukauslehden 130-vuotisjuhlaa vietetään paikkakunnalla sunnuntaina 14. lokakuuta.

Hengellinen Kuukauslehti on yksi vanhimmista Suomessa edelleen ilmestyvistä aikakauslehdistä. Sen perusti vuonna 1888 Wilhelmi Malmivaara, joka toimi tuolloin pitäjänapulaisena Kiuruvedellä ja asui Vanhassa pappilassa.

Messussa saarnaa Herättäjä-Yhdistyksen toiminnanjohtaja Simo Juntunen ja juhlaesitelmän pitää rehtori Jukka Hautala Ylivieskasta. Seuroissa puhuvat emeritus piispa Matti Sihvonen, kirjailija, yrittäjä Minna Kettunen ja pastori Risto Pentikäinen.

Juhla on seurakuntatalolla, ja ennen sitä keittolounas ja kirkkokahvit. Järjestelyistä vastaavat seurakunta ja Herättäjä-Yhdistyksen paikallisosasto.