Kiuruveden seurakunnan toiminnan muutokset koronaviruksen leviämisen estämiseksi

Kirkkohallitus on suosittanut seurakunnille, että ne toistaiseksi luopuvat kaikista sellaisista kokoontumisista, jotka eivät kuulu lakisääteisten tehtävien hoitoon.

Kiuruveden seurakunnassa on tehty päätös, että siunaukset toimitetaan haudalla ja jumalanpalvelukset suoratoistetaan kirkossa klo 10, jolloin niihin voi osallistua seurakunnan facebookin tai kotisivujen kautta. Kasteet ja vihkimiset siirretään poikkeusolojen jälkeiseen aikaan, koska niissä ei pystytä noudattamaan turvavälejä.

Hautaan siunauksissa vältämme suuria väkimääriä. Epidemian aikana emme kättele toisiamme.

Koronakriisin aikana arkkuhautauksissa seurakunta laskee arkun hautaan siunaamispäivänä ennen siunausta koska hautaanlaskun aikana kantajien  välinen 2 metrin turvaväli ei toteutuisi.

Seurakunnan työntekijät ovat  seurakuntalaisten tavoitettavissa puhelimitse ja myös sähköisten kanavien kautta: facebook, instagram, nettisivut sekä sähköposti. Diakonialla on ruokajako joka viikko Puistonkulman parkkipaikalla. Jos tarvitset kotiin kuljetusta tai muuta apua, niin voit olla yhteydessä diakoniatyöntekijöihin Linda Hyytiäiseen ja Maritta Nevalaiseen.

Taloustoimisto sekä kirkkoherranvirasto palvelee ma-ti-ke-pe  8-12 ja 12.30-14 & to 8-12 ja 12.30-15 puhelimitse sekä sähköpostin välityksellä.

Seurakunta on ottanut käyttöön myös päivystyspuhelimen keskusteluapua varten. Siihen voi soittaa ma ja to klo 12-15 p. 0449316679.

Virustartuntojen eteneminen näyttää muuttavan tilanteita hyvin nopeasti. Uusista ohjeista tai muutoksista tiedotetaan tarvittaessa.

”Älä pelkää, sillä minä olen kanssasi. Älä pälyile ympärillesi, sillä minä olen sinun Jumalasi. Minä vahvistan sinua, minä autan sinua, minä tuen sinua vanhurskauteni oikealla kädellä. ” (Jes. 41:10)

Uutinen arkistoitu