Syntymäpäivätervehdykset ikäihmisille

3.1.2018 15.09

ruusu_THUMB.jpg

Seurakunta lähettää syntymäpäivätervehdyksen 80, 85, 90 ja 95-vuotta täyttäville seurakuntamme jäsenille sekä 95-vuotiaista ylöspäin joka vuosi. Tervehdyksessä kehotetaan ottamaan yhteyttä kirkkoherranvirastoon, jos toivotaan papin vierailua merkkipäivän tiimoilta. Samalla voidaan sopia mahdollisista toiveista, kuten puhe syntymäpäiväjuhlaan vai mieluummin rauhallinen keskustelu vaikka silloin kun ei muita vieraita ole paikalla ja kenties ehtoollisenviettokin.

Pappi tai muu seurakunnan työntekijä tuo tullessaan seurakunnan lahjan, yleensä hartauskirjan. Vuoteen 2018 asti papit ovat itse selvittäneet syntymäpäiväsankareiden yhteystietoja ja tarjoutuneet käymään. Joskus papin vierailu on voinut tulla yllätyksenäkin.

Entinen käytäntö on vienyt paljon aikaa, eikä aina voi olla varma halutaanko pappi kylään, vai eikö tohdita kieltäytyä. Toivomme, että syntymäpäiväsankari tai joku hänen läheisensä on rohkeasti yhteydessä ja jättää yhteystietonsa, jos haluaa seurakunnan vierailua joko varsinaisena syntymäpäivänä tai niihin aikoihin. Tulemme mielellämme käymään.

Seurakunta järjestää edelleen yhteiset juhlat 75- ja 80-vuotialle.