Uutislistaukseen

Diakonian jouluavustukset 2023

Tarvitsetko tukea tai haluatko auttaa lähimmäistäsi jouluna?

keraaminen enkeli

Joulu on ilon, valon ja toivon juhla, jota useimmat odottavat innolla. Haastavassa taloudellisessa tilanteessa oleville joulumielen löytäminen voi olla vaikeaa. Seurakunnan diakoniatyö auttaa tänäkin vuonna pienituloisia kiuruvetisiä. Apu annetaan ruokalahjakorteilla, joiden kulut katetaan lahjoituksin.

Tarvitsetko apua? Diakoniatyö jakaa joulun alla ruokalahjakortteja apua tarvitseville. Avustusta haetaan ottamalla marraskuun aikana yhteyttä diakoniatyöntekijään. Avun tarve kartoitetaan etukäteen jokaisen kanssa henkilökohtaisesti ja lahjakortit jaetaan lähempänä joulua erillisinä jakopäivinä.

Lapsiperheet, joihin ei voida soveltaa Kämäräisen säätiön ehtoja voivat hakea avustusta lasten joululahjoihin. Perheet, jotka saavat Kämäräisen säätiön avustusta, eivät voi saada diakoniatyön lasten jouluavustusta.

Avustus: lapsen joululahjaan tarkoitettu lahjakortti (S-ryhmä, K-ryhmä, Tokmanni, Kiurun laukku ja kenkä tai Kiuruveden urheiluliike). Joululahja-avustusta haetaan täyttämällä hakulomake 30.11. mennessä. Hakulomakkeita saatavilla kirkkoherranvirastosta tai diakoniatoimistosta. Vaillinaisesti täytettyjä tai myöhässä palautettuja hakemuksia ei valitettavasti käsitellä.

 

Jokainen voi halutessaan olla mukana auttamassa lähimmäistään!

 

  • Diakoniatyö ottaa vastaan lahjakortteja jaettavaksi eteenpäin! Ruokakaupan kassalla voit ostaa haluamallasi summalla ladatun lahjakortin ja tuoda sen diakoniatoimistoon tai kirkkoherranvirastoon marraskuun aikana. Suosittelemme S- ja K-ryhmän tuoterajattuja kortteja, joilla ei voi ostaa tupakkaa tai alkoholia, mutta lahjakortin voi halutessaan ostaa muuhunkin kauppaan

 

  • Osallistu seurakunnan adventtimyyjäisiin la 9.12. klo 10-12! Voit tehdä lahjoituksen diakonian myyjäispöytään: tarvetta on arpajaispalkinnoille, leivonnaisille, käsitöille yms. tai tule tekemään ostoksia. Myyjäisten tuotto ohjataan diakonian jouluavustuksiin.

 

  • Tavoitteena 100 piparipakettia! Kiuruveden yhteinen ruoka-apu jakaa kauppojen ylijäämäruokaa joka toinen viikko. Haluatko ilahduttaa ruoka-avun kävijää jouluna. Tavoitteena on saada joka ruokakassiin piparipaketti jouluksi. Piparit voi ostaa mistä tahansa ruokakaupasta Kiuruvedeltä ja jättää kassalle ruoka-apuun toimitettavaksi (S-market, K-Supermarket, Tokmanni, Valmakauppa, ABC). Haasta kaverisi mukaan myös piparitempaukseen!

 

Tarvitsetko lisätietoja? Ota yhteyttä diakoni Salla Leinoseen 0400 988 713 tai salla.leinonen@evl.fi tai tule käymään diakoniapäivystyksessä ma ja to klo 9-11.

 

Salla Leinonen
Salla Leinonen
Diakoni
Kirkkokatu 8 A
74700 Kiuruvesi

Diakoni

1.11.2023 00.30