Uutislistaukseen

Virsidraama

Maallikkosaarnaaja ja herännäisjohtaja Paavo Ruotsalaisen (1777-1852) kirjeisiin ja mielivirsiin pohjautuva interaktiivinen virsidraama. Juhlistetaan Kiuruveden Seuratuvan ja kaupungin 150 vuotta. Onpa esillä myös sen aikaisia tapahtumia Kiuruvedellä. 

piirroskuva Paavo Ruotsalaisesta

Paavo Ruotsalainen

Interaktiivinen virsidraama on teos,

jossa historia ja nykyhetki saatetaan elämykselliseen

vuorovaikutukseen osallistujan mielikuvissa.

Seuratupa on sijainnut nykyisellä paikallaan 150 vuotta. Siellä pidettiin aikanaan myös Kiuruveden kunnan perustamiskokous. Ennen kaikkea paikka on saanut palvella tärkeänä kohtaamispaikkana. Seuratuvan juhlavuoteen liittyen toteutetaan Kiuruveden kirkossa su 24.9.2023 klo 18 rovasti Tuomo Ruuttusen käsikirjoittama virsidraama ”Sun tykös turvaan, Jumalan´”.

Teos pohjautuu Paavo Ruotsalaisen kirjeisiin. Se sisältää myös viisi Paavo Ruotsalaisen mielivirttä. Niitä on toteuttamassa 30-henkinen virsikuoro ja pieni puhallinorkesteri ja urut. Kuoron osuudet ovat Wanhan virsikirjan sanamuodossa, yhteiset virsiosuudet taas veisataan nykyisessä sanamuodossa. Virsisovitukset on tehnyt Erkki Tuppurainen. Paavon puheen, saarnan teoksen keskellä esittää rovasti Matti Järveläinen. Virsikuoroa johtaa Hanna Kellokumpu.

Esityksen ohjelmamaksu on 10 €. Mahdollinen tuotto menee syntymäpäivälahjana Seuratuvan rahastoon.

Järjestäjinä Kiuruveden seurakunta, Kiuruveden kaupunki ja Kiuruveden Seuratupayhdistys. Tervetuloa!

13.8.2023 12.45