Hiljaisuuden retriitti

pe 23.2. kello 17.00 - su 25.2. kello 14.00

Hiljaisuuden retriitti Hyvölänniemi

retriitti Kiuruvedellä

"Lähtekää mukaani johonkin yksinäiseen paikkaan, niin saatte vähän levähtää" (Mark. 6:30-34)
 
Tämä Jeesuksen oppilailleen antama esimerkki vetäytymisestä kuvaa hyvin hiljaisuuden retriitin keskeistä periaatetta: irrottautumista siitä, mikä uuvuttaa, lähtemistä yhdessä lähelle luontoa ja Kolmiyhteistä Jumalaa.
  
Sana retriitti merkitsee takaisin, erilleen vetäytymistä. Retriitti on mahdollisuus antaa tilaa levähtää ja kuunnella itseään, avautua rauhassa Jumalan sanan puhutteluun.
 
Monenlaisen elämän vaatimusten ja epävarmuuden keskellä usein hukkaannumme. Retriittihiljaisuus on yksinkertaisuutta, joka auttaa erottamaan oleellisen ja merkityksellisen elämässämme.

Mikä on retriitti?

Hiljaisuuden retriitti on useimmiten viikonvaihteen mittainen mahdollisuus elää yhteisöllisessä hiljaisuudessa joko retriittikeskuksessa tai seurakuntien leirikeskuksessa.
 
Hiljaisuuden retriitissä on selkeä päiväohjelma, joka luo elämään luonnollisen rytmin. Päiväohjelma koostuu säännöllisistä hetkirukouksista, messusta ja yhteisistä aterioista. Retriittivieraalla on oma huone, hiljaisuuteen tukevaa luettavaa ja ympärillä kaunis luonto.

Kiuruvedellä järjestetään ensimmäinen Hiljaisuuden Retriitti Hyvölänniemen leirikeskuksessa tänä keväänä 23.-25.2. Retriitin ohjaajina toimivat hiljaisuuden -/ignatiaanisen retriitin ohjaajat Sisko Laitinen ja Marja Leena Virolainen Kuopiosta. Retriittiin voimme ottaa 7 osallistujaa. Ilmoittautuminen 12.2 mennessä ja lisätietoja voi kysyä diakoniatoimistosta Maritta Nevalaiselta p. 0400 981 069.