Isosten toiminta - tietoa

Isostoimintaan osallistutaan isoskoulutuksen jälkeen seuraavana tai seuraavina vuosina. Isostoiminta kokoontuu keskimäärin kaksi kertaa kuukaudessa talvikauden aikana.

Isostoimintaan osallistuneista valitaan isoset rippikouluihin. Myös vanhemmat nuoret, jotka ovat syystä tai toisesta jättäneet isoskoulutuksen aikanaan käymättä, voivat ilmoittautua mukaan isostoimintaan ja sitä kautta päästä vielä tähän mielekkääseen vastuunkantamiseen mukaan.

Isosille maksetaan pieni palkkio rippikoulun isosen tehtävästä. Palkka ei ole aivan vertailukelpoinen muihin kesätyöpaikkoihin nähden, mutta moni muu asia varmasti korvaa sen: työn mielekkyys, uudet kokemukset, rippikoulun ilmapiiri.... Kannattaa muistaa, että motiivi tulla isoseksi täytyy olla jokin muu kuin raha.
 

Myös fb-sivun Kiuruveden seurakunnan nuorisotyö kautta voi saada tietoa isosten toiminnasta. Toimintakauden koulutukseen osallistuvilla on oma ryhmä Facebookissa.

nuoria ja ohjaaja Hyvölänniemen salissa
ISKO Hyvölänniemessä

ISKO

 

ISKO (isos- ja kerhonohjaajakoulutus) on rippikoulun käyneille nuorille tarkoitettu ryhmä, joka on samalla nimensä mukaisesti koulutusta tuleville isosille ja kerhonohjaajille.

Koulutuksessa mietitään yhteisesti elämää, kristittynä olemista, isosena ja kerhonohjaajana toimimista monenlaisita näkökulmista.

Toki ISKOssa pidetään myös yhdessä hauskaa ja opitaan toimimaan yhdessä toisten kanssa.

ISKO on nuorille maksuton ryhmä ja koulutus.

ISKOn käymiseen liittyy paitsi yhteisiä kokoontumisia myös osallistuminen rovastikunnan Isostipäivään sekä kerhonohjaajien talvipäiville. Myös aktiivisuus muissa tapahtumissa ja retkissä on aina positiivista.

Isoseksi voi päästä ISKOn ja yhden isostoimintaan osallistumisvuoden jälkeen. Kerhonohjaajana voi alkaa toimia heti ISKOn käymisen jälkeen (ja joissakin tapauksissa jo ISKOn aikana).

Uusi ISKO alkaa aina syksyllä rippikoulujen jälkeen elo-syyskuussa ja päättyy keväällä. ISKOn rakenne on sellainen, että kokoontumisia on noin kerran kuukaudessa + muutama erityisjuttu (mm. Yhteisvastuukeräykseen osallistuminen).

 

Nuoria istumassa takkatuvan lattialla
Isosia Hyvölänniemen alatuvalla

ISKO 2017-2018

ISKO on tarkoitettu rippikoulun käyneille nuorille ja siihen liittyviä kokoontumisia on noin kerran kuukaudessa. 

Kevään 2018 kokoontumiset:

20.1.2018 Kerhonohjaajien talvipäivät Kuopio

24.1.2018 klo 18-20 Pappilassa

21.2.2018 klo 18-20 Pappilassa
28.3.2018 klo 18-20 Pappilassa
20.-22.4. 2018 viikonloppu Hyvölänniemessä
9.5.2018 klo 18-20 Pappilassa
23.5.2018 klo 14.30-15.30 Koulutuksen päätös Pappilassa

 

Nuorisotyönohjaaja
Kirkkokatu 8
74700 Kiuruvesi

Kouluikäisten toiminta, Pyhäkoulut, Rippikoulu