Syntymäpäivätervehdykset ikäihmisille

3.1.2018 15.09

ruusu_THUMB.jpg

Seurakunta lähettää vuoden 2018 alusta lähtien syntymäpäivätervehdyksen 85, 90 ja 95-vuotta täyttäville seurakuntamme jäsenille. Siinä kehotetaan ottamaan yhteyttä kirkkoherranvirastoon, jos toivotaan papin vierailua merkkipäivän tiimoilta. Samalla voidaan sopia mahdollisista toiveista, kuten puhe syntymäpäiväjuhlaan vai mieluummin rauhallinen keskustelu ja kenties ehtoollisenviettokin.

Pappi tai muu seurakunnan työntekijä tuo tullessaan seurakunnan lahjan, yleensä hartauskirjan. Tähän asti papit ovat itse selvittäneet syntymäpäiväsankareiden yhteystietoja ja tarjoutuneet käymään. Joskus papin vierailu on voinut tulla yllätyksenäkin.

Entinen käytäntö on vienyt paljon aikaa, eikä aina voi olla varma halutaanko pappi kylään, vai eikö tohdita kieltäytyä. Toivomme, että syntymäpäiväsankari tai joku hänen läheisensä on rohkeasti yhteydessä ja jättää yhteystietonsa, jos haluaa seurakunnan vierailua joko varsinaisena syntymäpäivänä tai niihin aikoihin. Tulemme mielellämme käymään.

Seurakunta järjestää edelleen yhteiset juhlat 75- ja 80-vuotialle ja käy oma-aloitteisella "kunniakäynnillä" 100-vuotiaiden luona ja siitä ylöspäin.