Isosia Alatuvalla

Isoset

Isosten toiminta - tietoa

Isostoimintaan osallistutaan isoskoulutuksen jälkeen seuraavana tai seuraavina vuosina. Isostoiminta kokoontuu pari kertaa kuukaudessa talvikauden aikana, yleensä lauantai-iltapäivisin klo 14-17 ja torstai-iltaisin klo 18-20.

Isostoimintaan osallistuneista valitaan isoset rippikouluihin. Myös vanhemmat nuoret, jotka ovat syystä tai toisesta jättäneet isoskoulutuksen aikanaan käymättä, voivat ilmoittautua mukaan isostoimintaan ja sitä kautta päästä vielä tähän mielekkääseen vastuunkantamiseen mukaan.

Isosille maksetaan palkkio rippikoulun isosen tehtävästä. Palkkio ei ole aivan vertailukelpoinen muihin nuorten työpaikkoihin nähden, mutta moni muu asia varmasti korvaa sen: työn mielekkyys, uudet kokemukset, rippikoulun ilmapiiri… Palkkio on tällä hetkellä 20€/rippikoulupäivä (käytännössä 160 € / leiri). Ainakin osassa rippikouluja mukana on myös kokeneempia isosia erityistehtävässä (yökköisonen, mediaisonen tai musiikki-isonen) ja heille maksetaan hieman suurempi palkkio.

Isos- ja kerhonohjaajakoulutuksesta ja isosen tehtävästä kiinnostuneiden kannattaa ottaa yhteyttä Matti Nevalaiseen tai Hanne Kuukasjärveen (yhteystiedot löydät nuorten etusivulta)

Myös fb-sivun Kiuruveden seurakunnan nuorisotyö kautta voi saada tietoa isosten toiminnasta. Toimintakauden koulutukseen osallistuvilla on oma ryhmä Facebookissa.

ISKO Hyvölänniemessä
ISKO Hyvölänniemessä.