Isosten toiminta - tietoa

Isostoimintaan osallistutaan isoskoulutuksen jälkeen seuraavana tai seuraavina vuosina. Isostoiminta kokoontuu keskimäärin kaksi kertaa kuukaudessa talvikauden aikana, yleensä torstaisin klo 17-19 ja lauantai-iltapäivisin klo 14-17.

Isostoimintaan osallistuneista valitaan isoset rippikouluihin. Myös vanhemmat nuoret, jotka ovat syystä tai toisesta jättäneet isoskoulutuksen aikanaan käymättä, voivat ilmoittautua mukaan isostoimintaan ja sitä kautta päästä vielä tähän mielekkääseen vastuunkantamiseen mukaan.

Isosille maksetaan pieni palkkio rippikoulun isosen tehtävästä. Palkka ei ole aivan vertailukelpoinen muihin kesätyöpaikkoihin nähden, mutta moni muu asia varmasti korvaa sen: työn mielekkyys, uudet kokemukset, rippikoulun ilmapiiri… Palkka on tällä hetkellä 20€/päivä (2016). Kannattaa muistaa, että motiivi tulla isoseksi täytyy olla jokin muu kuin raha, rahan perässä juoksijasta kun harvoin on edes kelvolliseksi isoseksi, hyvästä puhumattakaan.

Isoskoulutuksesta ja isosen tehtävästä kiinnostuneiden kannattaa ottaa yhteyttä Matti Nevalaiseen.

Myös fb-sivun Kiuruveden seurakunnan nuorisotyö kautta voi saada tietoa isosten toiminnasta. Toimintakauden koulutukseen osallistuvilla on oma ryhmä Facebookissa.

nuoria ja ohjaaja Hyvölänniemen salissa
ISKO Hyvölänniemessä

ISKO

ISKO (isos- ja kerhonohjaajakoulutus) on rippikoulun käyneille nuorille tarkoitettu ryhmä, joka on samalla nimensä mukaisesti koulutusta tuleville isosille ja kerhonohjaajille.

Koulutuksessa mietitään yhteisesti elämää, kristittynä olemista, isosena ja kerhonohjaajana toimimista monenlaisita näkökulmista.

Toki ISKOssa pidetään myös yhdessä hauskaa ja opitaan toimimaan yhdessä toisten kanssa.

ISKO on nuorille maksuton ryhmä ja koulutus.

ISKOn käymiseen liittyy paitsi yhteisiä kokoontumisia myös ainakin yksi osallistuminen johonkin alueelliseen tai valtakunnalliseen tapahtumaan koulutuksen aikana (se maksaa hieman tapahtumasta riippuen). Kiuruveden seurakunta tekee vuosittain retket ainakin Iisalmen Rovastikunnan nuorten toimintapäivään (pelipäivä), Oulu-Gospeliin ja Yhden hinnalla - tapahtumaan (Kirkon Nuorisopäivät).

Isoseksi voi päästä ISKOn ja yhden isostoimintaan osallistumisvuoden jälkeen. Kerhonohjaajana voi alkaa toimia heti ISKOn käymisen jälkeen (ja joissakin tapauksissa jo ISKOn aikana).

Uusi ISKO alkaa aina syksyllä rippikoulujen jälkeen elo-syyskuussa ja päättyy keväällä. ISKOn rakenne on sellainen, että kokoontumisia on noin kerran kuukaudessa + muutama erityisjuttu (mm. Yhteisvastuukeräykseen osallistuminen).

Nuoria istumassa takkatuvan lattialla
Isosia Hyvölänniemen alatuvalla

ISKO 2017-2018

ISKO on tarkoitettu rippikoulun käyneille nuorille ja siihen liittyviä kokoontumisia on noin kerran kuukaudessa.

Kevään 2018 kokoontumiset:

20.1.2018 Kerhonohjaajien talvipäivät Kuopio