Kiuruveden kirkko

Pääkirkko

Kirkkokatu 8, 74700 Kiuruvesi

Kiuruveden kirkko

Nykyinen kirkko vihittiin käyttöönsä vuonna 1941. Se on arkkitehti Bertel Liljeqvistin suunnittelema.

Kirkko näkyy jo kauas. Parhaiten perille löytää laskeutumalla liikennevaloista alamäkeen S-Marketin vierestä.

Kirkko edustaa jo 1920 -luvulla suosittua yksinkertaisen päätytornillisen pitkäkirkon perinteistä tyyppiä. Arkkitehti Bertel Liljeqvistin 1930 -luvulta piirtämien kirkkojen tunnusmerkkeinä ovat suhteellisen korkea harjakatto, vaaleiksi rapatut ulkoseinät, korkea tornin huippu ja pääoven portaalimainen korostus.

Alttaritaulu

Jeesusta ristillä kuvaava alttaritaulu on taiteilija Uuno Eskolan mosaiikkityö.
Marraskuussa 1953 vihitty mosaiikki esittää Kristusta ja kahta pahantekijää Golgatalla.
Sen luonnos on seurakuntasalissa.

Pääsisäänkäynnin juhlavuutta lisää portaalin tympanonissa oleva kuvanveistäjä Johannes Haapasalon kivireliefi "Heränneitä Kristuksen ristin juurella".

Kangasalan urkutehtaan vuonna 1978 valmistamat urut ovat 34-äänikertaiset.

Kirkossa on noin 900 istumapaikkaa.

Pysäköinti tilaisuuksien aikana toivotaan tapahtuvan seurakuntatalon parkkipaikalle; kirkonmäelle täytyy jäädä väylä mm. pelastusajoneuvoja varten.

Kirkossa voi olla käytössä perinteisten kirkkotilaan liittyvien varusteiden lisäksi data/videoprojektori sekä valkokangas.

Kirkkokatu 8, 74700 Kiuruvesi

Pyhäjärven konserttivierailu

Urku- ja laulumusiikkia, hengellisiä lauluja ja yhteisvirsiä

Kirkkokatu 8, 74700 Kiuruvesi