Seurakuntavaalit ovat 18.11.2018

Seurakuntavaalit toimitetaan neljän vuoden välein. Marraskuussa valitaan 400 seurakuntaan yhteensä noin 9000 uutta luottamushenkilöä. He päättävät mm. siitä, keitä valitaan seurakunnan työntekijöiksi, minkälaisia kerhoja pidetään ja keitä autetaan – missä ja miten.

Seurakuntavaalit ovat ennen kaikkea paikalliset vaalit, joissa seurakuntalaisten joukosta valitaan henkilöt suunnittelemaan toimintaa seuraavalle nelivuotiskaudelle. Seurakuntavaaleissa pääset vaikuttamaan oman seurakuntasi tulevaisuuteen.

Kuka voi äänestää?

Seurakuntavaaleissa saavat äänestää viimeistään vaalipäivänä 16 vuotta täyttävät evankelis-luterilaisen kirkon jäsenet.

Rippikoulua tai konfirmaatiota ei edellytetä äänestämiseen, jäsenyys riittää. Vaalipäivä tulevissa vaaleissa on 18.11.2018 ja ennakkoäänestysaika on 6.–10.11.2018.

Kirkkoon liittyminen

Saat äänestysoikeuden seurakunnassasi, kun kirkkoon liittymisesi on rekisteröity 15.8.2018 mennessä. Liity kirkkoon -verkkopalvelun kautta voit liittyä kirkkoon helposti ja tietoturvallisesti. Kirjautumalla palveluun pankkitunnuksilla valtaosa tarvittavista tiedoista saadaan suoraan väestötietojärjestelmästä. Lisätietoa kirkkoon liittymisestä

Seurakuntavaalit K-16

Seurakuntavaalit ovat ainoat valtakunnalliset vaalit, joissa jo 16-vuotiaalla on äänioikeus. Jos olet vaalipäivään 18.11.2018 mennessä täyttänyt 16 vuotta, saat äänestää. Käytä ääntäsi – sillä on merkitystä. Seurakuntien päätöksentekijöistä suurin osa on varttunutta väkeä – juuri sinulla on mahdollisuus vaikuttaa tähän. Näytetään yhdessä, että nuorten ääni kuuluu.

Nuorten aikuisten vaikuttamisryhmä NAVI toimii edistääkseen nuorten ja nuorten aikuisten vaikuttamismahdollisuuksia kirkossa

Äänestä ennakkoon tai vaalipäivänä 18.11.2018

Ennakkoon voit äänestää missä tahansa ennakkoäänestyspaikassa ympäri Suomen. Vaalipäivänä äänestäminen tapahtuu kotiseurakuntasi äänestyspaikassa klo 11–20.

Ennakkoäänestysaika on tiistaista lauantaihin 6.–10.11.2018 ja paikat vaihtelevat seurakunnittain. Tarkista paikat ja niiden aukioloajat ennen äänestämään lähtemistä.